Despre mine

Brasovean 2008

blogul Brasovul vazut din barlogul meu de urs se afla la adresa http://brasovean2008.blogspot.com

Blogs Home » Personal » Personale » Brasovul vazut din barlogul meu de urs

Brasovul vazut din barlogul meu de urs

Blog cuprinzand atitudini polemice, reflectii filosofice.

Articole Blog

01. Dezastru la Veneţia. Doi morţi si apă înaltă de 2 metri. Cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani. VIDEO - Nov 13, 2019 6:06:00 PM

Veneţia a fost lovită de cea mai semnificativă maree din ultimii 50 de ani, turiştii fiind nevoiţi să-şi caute adăpost pe străzile inundate, în timp ce vântul puternic a provocat valuri în celebra piaţă San Marco, scrie The Guardian.Matteo Salvini a anunţat pe reţeaua de socializare Twitter că două persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Veneţia...citeşte mai departe

Sursa:Mediafax
Data:13 noiembrie 2019
02. 13 nov. 2012 Acum sapte ani,pe blog: Vezi aici cum profită turiştii din Veneţia de străzile inundate - Nov 13, 2019 5:56:00 PM
                                            Sursa foto:Antena3

Ploile torențiale și valurile provocate de rafalele de vânt au transformat Veneția din nou într-un oraș-plutitor, în acest weekend.

În centrul orașului, inundat în proporție de 70%, apa a atins un metru și jumătate. Multe terase au dispărut în lacul format peste noapte.

În timp ce localnicii și unii turiști încercau cu greu să se deplaseze pe străzile aflate sub apă, alți turiști nu au ratat ocazia de a se distra copios.

Data:13 noiembrie 2012
Sursa:Antena 3


03. 13 nov. 2013.Acum şase ani,pe blog: Ziua internaţională a educaţiei copiilor nevăzători - Nov 13, 2019 5:55:00 PM
Sursa foto:Agerpres
Ziua internaţională a educaţiei copiilor nevăzători se marchează, din 1946, în ziua de naştere a pedagogului francez Valentin Hauy (1745-1822), cel care a întemeiat prima şcoală pentru nevăzători din lume, la Paris, în 1784. O altă zi, a nevăzătorilor, este marcată la 15 octombrie.

În 1946, în SUA, a fost votată Legea Protecţiei Educaţiei Nevăzătorilor. În acelaşi an, a fost lansată prima revistă dedicată copiilor nevăzători şi a fost organizată Ziua naţională a educaţiei copiilor nevăzători. Ulterior, acest eveniment a căpătat un caracter internaţional, fiind marcat în lumea întreagă.

Prin manifestările dedicate Zilei internaţionale a educaţiei copiilor nevăzători se doreşte atenţionarea şi sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă această categorie socială. Educaţia nevăzătorilor nu diferă prea mult de cea a persoanelor cu vedere normală, doar cadrul didactic este diferit. Există şcoli speciale, unde copiii nevăzători învaţă materii obişnuite, precum tainele calculatorului, cu ajutorul unor echipamente speciale şi îndrumaţi de profesori special pregătiţi.

Statisticile arată că, la ora actuală, în lume trăiesc 400 de milioane de oameni cu deficienţe de vedere.


INTEGRAL PE : AgerpresData:13 noiembrie 2013 

04. Comemorarea atacurilor din 13 noiembrie: comemorare înaintea bistroului Bonne Bière (2) | Imagini AFP - Nov 13, 2019 11:25:00 AM


AFP             

Publicat pe 13 nov. 2019

Mai mulți miniștri și primarul Parisului, Anne Hidalgo, se adună în fața terasei bistroului Bonne Bière, ca parte a comemorării atacurilor din 13 noiembrie 2015. (IMAGINI COMPLETE VIDI1M82N8_FR)
05. Românul Cristian Măcelaru va conduce Orchestra naţională a Franţei - Nov 13, 2019 10:55:00 AM

Dirijorul român Cristian Măcelaru va prelua conducerea Orchestrei naţionale a Franţei începând cu data de 1 septembrie 2021, anunţă France Musique.Dirijorul în vârstă de 39 de ani îi va urma la pupitrul Orchestrei naţionale a Franţei francezului Emmanuel Krivine, care a petrecut patru sezoane la conducerea reputatului ansamblu.Numirea este considerată o surpriză şi a fost dată publicităţii marţi dimineaţă, la Paris. ”Orchestra naţională a Franţei s-a îndrăgostit de stilul său toamna trecută când a venit să dirijeze un program alcătuit din piese moderne şi contemporane”, a declarat pentru France Musique Michel Orier, director muzical pentru Radio France...citeşte mai departe

Sursa:Mediafax
Data:12 noiembrie 2019
06. 12.11.2013 De pe blog:0 Filme pe video:Zona Moarta-The Dead Zone (1983) - Nov 12, 2019 9:13:00 PM
The Dead Zone e un film pe care mi l-ai recomandat tu. Unul pe care eu nu-l văzusem din habar n-am ce motive. Un film c-un actor al cărui nume-l uitasem, dar mi l-ai reamintit tot tu – și mi-am mai amintit că îmi plăcea de el pe vremea când eram schülerin. Da, la Christopher Walken, mă refer. Ca să nu mai menționez de alte două fantome ale anilor ’80, Martin Sheen și Tom Skerritt.
Filmul e unul despre premoniții, politică pe alocuri și dragoste în cea mai mare parte a lui. Firește, că așa cum se întâmplă mereu, s-a întâmplat și-un remake în formă de serial, peste câțiva ani buni (2002), dar, nu m-aș încumeta să-l văd, din motive numai bune de înțeles.

Sursa:Octocat-Despre pisici cu doua cu patru sau opt picioare;sau pur si simplu despre octombrie

VIDEo:The Dead Zone.Accidentul in urma caruia eroul intra in coma si isi revine cu puteri paranormale
07. Iohannis, declaratie halucinanta despre intelegeri secrete intre Dragnea si evrei - Nov 12, 2019 8:29:00 PM


Vlad P
Publicat pe 26 apr. 2018
08. VIDEO. Momentul în care o rachetă lansată din Fâşia Gaza loveşte o autostradă intens circulată din apropiere de Tel Aviv - Nov 12, 2019 8:16:00 PM
sursa: captura Youtube Sirenele au sunat marţi la Tel Aviv la câteva ore după ce un responsabil palestinian şi soţia sa au fost ucişi într-un atac aerian israelian, în cursul nopţii de luni spre marţi, în estul oraşului Gaza, relatează dpa.

''Jihadul islamic în #Gaza lansează rachete la întâmplare asupra civililor în #Israel'', au anunţat Forţele de Apărare Israeliene (FDI) pe Twitter. ''Îi vom apăra'', a adăugat sursa citată...citeste mai departe

Sursa:Antena3.ro
Data:12 noiembrie 2019


09. Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii palestinieni ai Jihadului Islamic, în Fâşia Gaza - Nov 12, 2019 8:15:00 PM
 Armata israeliană a asasinat marţi, în Fâşia Gaza, un comandat de rang înalt din cadrul grupării plaestiniene Jihadul Islamic,care a replicat cu salve de obuze contra Israelului,unde mai multe  orase erau in stare de alerta...citeste mai departe
Sursa:Stiri pe surse
Data:12 noiembrie 2019
12. Amestecate: Gluma Zilei - Nov 12, 2019 6:03:00 PM

14. CEL MAI SINCER RACKETZ ARE AVION - Nov 12, 2019 9:23:00 AM


SMARTPEDIA
Publicat pe 8 oct. 2012
15. România: alegătorii de la București votează la alegerile prezidențiale - Nov 12, 2019 9:18:00 AM


Ruptly
Publicat pe 10 nov. 2019
Locuitorii din București au votat duminică la alegerile prezidențiale ale țării, unii dintre ei spunând jurnaliștilor că au votat din necesitate, mai degrabă decât pentru un candidat preferat.

Un alegător a spus: „Am votat din cauza dezamăgirii, pentru că țara se destramă și încercăm să facem ceva care va face diferența în bine. Dar nu pot spune că am votat cu inima, pentru că eu nu are nimeni pentru cine să voteze. "

"Aceasta este prima dată, acestea sunt primele alegeri în care votul meu a fost determinat mai mult de necesitate, decât de certitudinea că candidatul pe care l-am ales este și cel pe care vreau să mă reprezinte", a adăugat ea.

Un alt alegător a adăugat: "Sper că lucrurile nu vor lua o întorsătură în rău. Asta este tot ce vreau. Pentru că nu cred că se va îmbunătăți, tot ce pot să sper acum este că a câștigat" Nu va fi mai rău. Acesta este. Acesta este sensul votului pe care l-am votat astăzi. "

Președintele român, Klaus Werner Iohannis, candidează la sondajul de opinie împotriva altor 13 candidați, printre care și fostul premier Viorica Dancila. O scurgere va avea loc pe 24 noiembrie dacă un candidat obține 40% din voturi, dar îi lipsește majoritatea absolută.

Sondajele se închid la ora locală 21:00 (ora 19:00 GMT).
16. Bolivia: „Păcatul meu a fost indigen, de stânga și antiimperialist” - Morales la demisia sa - Nov 12, 2019 9:12:00 AM


Ruptly
Publicat pe 11 nov. 2019
Președintele bolivian, Evo Morales, și-a anunțat demisia, într-o transmisie televizată către națiunea din La Paz, duminică.

Morales a spus că el și partenerii săi politici au fost amenințați de liderii opoziției - fostul președinte Carlos Mesa și activistul Luis Fernando Camacho.

"Ei [Mesa și Camacho] ne amenință viața. Dacă se întâmplă ceva cu Evo și Alvaro, veți purta responsabilitatea, Carlos Mesa și Camacho. Securitatea m-a informat și vreau să știți: ieri au oferit 50.000 de dolari oricui ar manevra Evo la acest grup de opoziție ", a adăugat Morales.

„Păcatul meu a fost să fie indigen, de stânga și antiimperialist”, a subliniat Morales.

El a adăugat că amenințările la adresa susținătorilor săi sunt „inumane” și a demisionat să o oprească.

  Credit obligatoriu: BOLIVIA TV
17. Bolivia: Evo Morales solicită noi alegeri prezidențiale - Nov 12, 2019 9:08:00 AM


Ruptly
Publicat pe 10 nov. 2019
Președintele Boliviei, Evo Morales, a cerut duminică o nouă alegere prezidențială în cadrul unei conferințe de presă la El Alto.

"Am decis să fac apel la noi alegeri naționale care, prin vot, vor permite poporului bolivian să își aleagă în mod democratic noile autorități, încorporând noi actori politici", a spus Morales.

În plus, președintele și-a anunțat decizia de a „reînnoi toți membrii Tribunalului Electoral Suprem” și a confirmat că „în orele următoare Adunarea Legislativă Plurinatională, printr-un acord cu toate forțele politice, va stabili procedurile pentru aceasta. "

Anterior, Organizația Statelor Americane (OEA), printr-o declarație publicată pe site-ul său web, a cerut anularea rezultatelor alegerilor organizate în Bolivia pe 20 octombrie și a cerut noi alegeri, pe fondul situației tensionate cu care se confruntă țara latino-americană.
18. 7 noiembrie 2019:Patrick-Louis Vuitton a murit. Celebra casă de modă este în doliu - Nov 11, 2019 10:00:00 AM
Patrick-Louis Vuitton a murit. Stră-strănepotul fondatorului brandului de modă de lux, Louis Vuitton, s-a stind din viață la vârsta de 68 de ani. cX.callQueue.push(['invoke', function() { googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1570103274629-0'); }); }]); Vestea tristă a fost dată de casa de modă prin intermediul contului oficial de Instagram: „Anunțăm cu adâncă tristețe decesul lui Patrick-Louis Vuiton. Toate gândurile noastre se îndreaptă spre familie, în special către fiii săi, Pierre-Louis și Benoit-Louis, care lucrează alături de noi, și către nepoți”, – se arată în comunicatul companiei.


 Patrick-Louis Vuiton a lucrat pentru companie încă de la vârsta de 22 de ani și a devenit manager de produs pentru brandul de lux în 1975. Printre contribuțiile sale majore se numără deschiderea unui al doilea atelier Louis Vuitton, în 1977, iar în 1986 a devenit responsabil de Comenzile speciale.
Citeşte întreaga ştire: Patrick-Louis Vuitton a murit. Celebra casă de modă este în doliu Sursa:UnicaData:7 noiembrie 2019
19. 11 iulie 2019 Acum patru luni,pe blog:Louis Vuitton portofel autentic amarante - Nov 11, 2019 9:47:00 AM


Клара LouisVuitton.Authentic.Moscow
Publicat pe 7 iul. 2019
20. 11 iulie 2019 Acum patru luni,pe blog:Louis Vuitton portofel monogram vernis amarante autentic - Nov 11, 2019 9:45:00 AM


Клара LouisVuitton.Authentic.Moscow
Publicat pe 7 iul. 2019
21. 11 iulie 2019 Acum patru luni,pe blog:Louis Vuitton Zippy portofel vertical autentic - Nov 11, 2019 9:44:00 AM


Клара LouisVuitton.Authentic.Moscow
Publicat pe 7 iul. 2019
22. Aparențele înşală - Nov 11, 2019 2:33:00 AM


Această poveste adevărată se întâmpla în America la sfârșitul secolului al XIX-lea. O doamnă şi soţul ei, au coborât din tren în Boston cu intenția de a ajunge la Universitatea Harvard. Erau îmbrăcați destul de modest: ea, într-o rochie de bumbac, el, îmbrăcat într-un costum simplu, nu chiar de cea mai bună calitate. S-au adresat, fără să fi avut o programare prealabilă, secretarei preşedintelui de la Universitatea Harvard. Secretara a ghicit imediat că aceștia veneau de la țară, că erau fermieri, care nu puteau avea nimic de a face cu Harvard.

- Dorim să-l vedem pe domnul preşedinte – a spus omul încet.
- Îmi pare rău, este foarte ocupat – a răspuns secretara.
- Aşteptăm – a replicat femeia.

Ore întregi, secretara i-a ignorat, în speranţa că cei doi, în cele din urmă se vor descuraja și vor pleca. Ei nu au plecat, ceea ce a făcut să crească frustrarea acesteia.

În cele din urmă a decis să-l deranjeze pe preşedinte, deşi era o corvoadă pe care ea mereu o evita .
- Poate dacă veți vorbi cu ei câteva minute, vor pleca - i-a spus secretara preşedintelui Universităţii. Acesta făcu o strâmbătură de dezgust, şi acceptă. Cu fruntea încruntată, dar cu demnitate, se îndreptă cu pas majestuos spre perechea care aștepta.

Femeia îi spuse:
- Am avut un fiu care a învățat la Harvard timp de un an. El a iubit Harvard-ul. A fost fericit aici, dar acum un an, a murit într-un accident. Soţul meu şi cu mine am vrea să construim ceva, undeva în campus, care să fie în memoria fiului nostru. Preşedintele nu a părut interesat.

- Doamnă – a spus acesta – nu putem ridica o statuie pentru fiecare persoană care a învățat la Harvard şi apoi a murit. Dacă am face-o, acest loc ar părea un cimitir.
- Oh, nu, replică repede femeia – nu dorim să se ridice o statuie. Ne-am gandit că am fi bucuroși să donăm o clădire universității Harvard.
Președintele a întors către ei privirea.

Aruncă o privire la rochia și la costumul simplu cu care cei doi erau îmbrăcați și exclamă apoi:
- O clădire!! Aveți cumva idee cât costă o clădire? Am investit peste șapte milioane și jumătate de dolari în clădirile de aici de la Harvard!
Pentru o clipă femeia a tăcut.
Președintele s-a gândit că poate acum se va putea debarasa de ei.

Femeia se întoarse către soțul său și îi spuse încet:
- Atât de puțin costă o universitate? De ce să nu construim noi de la început una nouă, a noastră ?
Soțul său acceptă.

Fața președintelui se întunecă de confuzie și uimire.
Domnul Leland Stanford şi soţia lui s-au ridicat şi au plecat, au călătorit până în Palo Alto, în California, unde au pus bazele universității care le poartă numele, Universitatea Stanford, în memoria unui fiu de care Harvard nu a mai fost interesat. Universitatea “Leland Stanford Junior” a fost inaugurată în 1891, în Palo Alto. “Junior”, deoarece onora memoria fiului bogatului latifundiar. Acesta era ‘memorialul‘ său.

În ziua de astăzi universitatea Stanford este pe locul întâi în lume, mai sus decât Harvard.
CE UȘOR TE POȚI ÎNȘELA ATUNCI CÂND JUDECI DUPĂ APARENȚE.!!!

istoriesinumismatica.wordpress.com
23. A fost activat planul roșu în Codlea, după ce o fetiţă de 12 ani a dispărut! Este incredibil unde a fost găsită! „De aceea tot ţinea de telefon!” - Nov 10, 2019 2:39:00 PM


Publicat: Sambata, 09 Noiembrie 2019, 09:24
Autoritățile au fost puse pe jar. Salvatorii au activat Planul Roşu, iar în paralel cu căutările din teren, acţiunea a ajuns până la un procuror care şi-a dat acordul pentru localizarea telefonului fetei. Astfel, în câteva ore, minora a fost găsită. Departe de casă, însă.


„Hainele erau cotrobăite, toate date peste cap, că şi-a luat haine de acolo. Are telefonul şi încă două a mai luat. Şi certificatul de naştere l-a luat. Şi i-a luat din portofel, ea zice că cinci milioane”, a spus bunica fetei.

Familia avea totuşi o pistă. Bănuiau că fata ar fi putut fugi la prietenul ei, un tânăr despre care nu ştiau nimic...citeste mai departe

Sursa:Antena1
Data:9 noiembrie 2019
24. Coproprietarul barului își dă afacerea înainte de a se sinucide - Nov 9, 2019 12:17:00 AM


Publicat pe 6 nov. 2019RT
Coproprietarul dă foc barului / restaurantului său și, ulterior, se accidentează fatal în comitatul Monroe, Georgia. Nu se cunoaște încă cauza exactă a incendiului și motivul omului pentru a se sinucide.25. Incendiul la cafenea din Bișkek, Kirgazistan, în condițiile în care butelii de gaz ar fi explodat, ucigând o persoana - Nov 9, 2019 12:06:00 AMRT  Publicat pe 8 nov. 2019             Curtoazie: April TV Pool

Trei explozii au izbucnit vineri într-o cafenea din Bișek, ucigând o persoană și rănind cel puțin 13 alte persoane.

Conform rapoartelor preliminare, buteliile de gaz instalate în cafeneaua „Antoshka” din centrul orașului Bishkek au explodat, provocând un incendiu care a fost urmat de două explozii mai mici.